کاملترین آموزش سیب زمینی سرخ شده با روش شف‌های بهترین رستورانهای بلژیکی ستاره دار به زبان ساده

84,313 بازدید
بیشتر
Yummy Gastronomy
Yummy Gastronomy
در این قسمت از برنامه ...
در این قسمت از برنامه #یامی_گسترونومی #مهیار طرز تهیه قدم به قدم بهترین سیب زمینی سرخ شده دنیا را با رمزگشایی اصولی از تمام جزییات فنی لازم به زبان ساده تقدیم نموده.
با دیدن این ویدیو و انجام صحیح و دقیق مراحل، تفاوت شگرف بین یک سیب زمینی سرخ کرده فست فودی با آنچه توسط گرانترین رستورانهای اروپا و آمریکا سرو می شود را، بدون ریسک خطا تجربه خواهید نمود.

لینک به لیست پخش «هنرستان سیب زمینی» شامل کاملترین مجموعه انواع خوراک و کنار غذا با سیب زمینی:
هنرستان سیب زمینی
لینک به ویدیوی روش تهیه سس اسپانیول، ایده‌آل برای سرو با سیب زمینی به عنوان «گریوی» و برای تهیه پوتین کبکی:
آموزش سس اسپانیول لذیذترین سس خوراکها...
لینک به لیست پخش همه «سس‌ها»:
سس ها

************
توضیحات مهم!
۱- اگر مجبور به استفاده از سیب زمینی با قند زیاد (انواع Waxy) هستید، برای اصلاح و بهبود نتایج مجبورید کاری انجام دهید که باعث کاهش میزان مواد قندی و همزمان، تقویت پکتین بشود. یعنی برعکس کاری که در ویدیوی زیر برای تضعیف پکتین انجام شد و البته در این ویدیو نقش پکتین در ساختار سلولی سیب زمینی توضیح داده شد:
سیب زمینی تنوری سوپر برشته:
سیب‌زمینی تنوری سوپر کرانچی در فر: رو...
برای این منظور، سیب زمینی ها را پس از برش و شستن با آب سرد، در حجم کافی از آب جوش که به ازای هر لیتر آب ۱/۴ پیمانه (کاپ استاندارد اندازه گیری) سرکه سفید (دارای ۵٪ اسیدیته) دارد ریخته، به مدت ۳ دقیقه بجوشانید، بلافاصله در آبکش با آب سرد آب کشی کنید، پس از خشک کردن، بقیه مراحل سرخ کردن را طبق ویدیو انجام دهید. نکته: یکی از دلایل مهم توخالی شدن سیب زمینی سرخ کرده این است که پکتین کم به نسبت قند و نشاسته منجر به شکست ساختار سلولی هنگام پخت می‌شود، که این ایراد مهم هم به این روش تا حد بسیاری کاهش می‌یابد. البته توضیح بیوشیمی این موضوع خیلی مفصل‌تر بوده و در اینجا صرفا اهم موارد به اختصار عرض شده.
۲- در مورد علت توصیه به عدم استفاده از روغنهای موسوم به «مخصوص سرخ کردنی» در ایران، در اواخر این ویدیوی جامع در مورد روغن زیتون و دیگر روغنهای خوراکی، توضیح داده شده:
همه چیز درباره روغن زیتون: روشهای تست...
۳- همانطور که در ویدیو عرض شد، انتخاب روغنی که نقطه دود بالای ۲۰۰ درجه داشته باشد برای اینکار بسیار مهم است. علت دود کردن روغن، بی‌ثبات شدن و شکست تریگلیسیرید چربی‌هاست که در واقع با هایدرولایزد شدن گلایسرول به آکرولین، تولید دود می‌کند. ترجیح بنده در ایران استفاده از روغن آفتابگردان خالص تصفیه شده از یکی از چند برند معروف مانند غنچه و لادن است. نقطه دود روغنهای مختلف در اینجا قابل مشاهده هستند:
https://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%A7%...
۴- انواع مناسب سیب زمینی برای دوستان خارج از ایران. این لیست دربرگیرنده همه ارقام مناسب نیست!
Agria (especially popular in western Europe)
Bannock Russet
Bintje (used to be very popular but is sensitive to certain potato diseases and as such has decreased in popularity with growers)
Fontane
Innovator
Kennebec
Maris Piper (popular in the UK)
Marlen
Russet Burbank (the largest variety used for french fries in the USA)
Santana
Victoria
۴- لطفا حجم زیاد روغن استفاده شده را در فاضلاب نریزید، هم ممکن است باعث گرفتن لوله‌های شما شود و هم برای محیط زیست و سفره آب زیر زمینی مضر است. در فرصت مناسب به یک مرکز بازیافت و یا یک مغازه تعویض روغن اتومبیل ببرید.

******* لیست سوالات متداول***********
س: آیا هواپز یا ایرفرایر برای اینکار بهتر و سالمتر نیست؟
ج: بهترین سیب زمینی سرخ کرده به روش بلژیکی یا «فرنچ فرایز» صرفا با سرخ کردن دو مرحله‌ای در روغن به روشی که تقدیم شد قابل دستیابی است. نتایج پخت در هوای داغ به هیچ عنوان قابل مقایسه نیست.پخت با هوای گرم هم، چیز جدیدی نیست، فر کانوکشن (یا کامبی آوِن) چندین دهه است که در آشپزخانه‌های رستورانها و منازل استفاده می‌شود. ولی این اسباب بازی های پلاستیکی چینی که سطوح داخل آنها با تفلون سرطان‌زا پوشیده شده و هوای داغ در مجاورت قطعات پلاستیک را با خوراک شما در تماس قرار می‌دهد، نمی‌تواند وسیله سالمی برای تهیه خوراک خانواده باشد. علاوه بر این، تمام سازندگان قدیمی و معروف ظروف پخت در کشورهای غربی ظروف نچسب را برای سرخ کردن در دماهای ملایم توصیه می‌کنند و نه در دمای مورد استفاده در ایرفرایر.
س: چرا از روغن زیتون یا دمبه یا واسکازین یا روغن کرچک استفاده نمی‌کنید؟
ج: در مورد این سوالات در این ویدیو توضیحات مناسب تقدیم شده:
همه چیز درباره روغن زیتون: روشهای تست...
س: از کجا دماسنج بخریم؟
ج: در اینترنت سرچ بفرمایید «فروش دماسنج میله‌ای دیجیتال» و توصیه می‌شود از یکی از فروشگاه‌های تخصصی ابزار آزمایشگاهی و ابزار دقیق مهندسی، خریداری کنید نه از فروشگاه‌های عمومی.
س: آیا در قابلمه تفلون و روحی و سنگی و چدنی و .... می‌شود انجام داد؟
ج: غیر از استیل فقط چدن برای اینکار مناسب است، البته چدن واقعی که آهنربا به آن می‌چسبد و نه آلومینیوم پوشش تفلون که متقلبین در ایران به اسم چدن می‌فروشند. برای اطلاع بیشتر به راهنمایی‌های مفید این ویدیو توجه بفرمایید:
راهنما و دلایل انتخاب ظروف پخت و پز ا...
س: چرا آن نقطه سیب زمینی که خراب بود را دور نیانداختید؟
ج: اتفاقا حین کار توضیح دادیم ولی در ویرایش برای کاهش زمان ویدیو از ۴۲ به ۲۷ دقیقه، خیلی از توضیحات حذف شد. هر انسان عاقلی حتما می‌داند بخشهای خراب و سبز و لک‌دار باید حذف شوند!

همه توضیحات ...