Heartburn | درمان سوزش معده و سر دل

Dr Morteza Salar
Dr Morteza Salar
14.7 هزار بار بازدید - 3 سال پیش - علل سوزش سردل چیست و
علل سوزش سردل چیست و چگونه درمان می‌شود؟
بسیاری از #داروهای موجود در داروخانه ها می تواند به کاهش #سوزش #معده کمک کند. البته باید
توجه داشت که این داروها باید حتماً توسط #پزشک برای #بیمار تجویز شود. این داروها شامل موارد زیر هستند:

داروهای #ضداسید #معده که در عمل می توانند #اسید #معده را خنثی کنند. مصرف این داروها می #تواند به سرعت باعث #تسکین #ناراحتی بیمار شوند. به هر حال این داروها نمی توانند آسیب وارد شده به #مری به خاطر اسید معده را #درمان نمایند. #داروهای #ضد #اسید #معده ممکن است پس از خوردن غذا، قبل از خواب، یا در هر زمان مورد نیاز دیگر مصرف شوند تا به این ترتیب تاثیر زیاد اسید معده را  کاهش داده و یک پوشش محافظ بر روی دیواره مری ایجاد نمایند.
#داروهای #کاهنده #اسید #معده که می توانند سطح ترشح اسید معده را کاهش دهند. این داروها دارای سرعت عمل مشابه داروهای ضد اسید نیستند، اما می توانند در دوره زمانی طولانی تر برای بیمار مفید باشند.
مهار کننده های پروتون پمپ مثل لانسوپرازول و #امپرازول می توانند اسید معده را کاهش دهند.
اگر درمان های معمول در این رابطه جواب نداد یا دارای اثربخشی مناسب نبود، لازم است با پزشک ملاقات شود. در این حالت ممکن است نیاز به تجویز داروهای دیگر برای بهبود وضعیت بیمار وجود داشته باشد. توجه داشته باشید که مهار کننده های پروتون پمپ از انواع داروهایی هستند که مانع تولید اسید معده می شوند. این داروها شامل موارد زیر هستند:

امپرازول#
رابپرازول
پنتوپرازول#
لانزوپرازول
درمان خانگی
برای کنترل مشکل سوزش معده شما می توانید در سبک زندگی خود تغییرات زیر را ایجاد نمایید:

در هر وعده غذای کمتری مصرف کنید، اما تعداد دفعات غذا خوردن را افزایش دهید.
از خوردن غذا قبل از #خوابیدن خودداری نمایید
از مصرف الکل، آسپرین، ایبوپروفن، و کافئین اجتناب کنید
سیگار نکشید
سر خود را در زمان خوابیدن بالا بگیرید (با استفاده از دو یا سه بالش) تا به این ترتیب امکان کشیدن اسید معده به پایین توسط جاذبه فراهم شود و از رفلاکس اسیدی و سوزش معده جلوگیری گردد.
عمل جراحی
عمل جراحی یک روش درمانی است که برای بیماران زیر قابل استفاده است:

برای کسانی که دارو درمانی نتوانسته بهبودی مناسب برای مشکل آنها به همراه داشته باشد،
برای افراد مبتلا به مری بارت
برای بیمارانی که رفلکس اسیدی معده آنها به قدری شدید است که باعث ایجاد خش در صدا، ذات الریه، یا خس خس کردن سینه شده باشد.
برای #درمان #رفلاکس اسیدی معده از روش های مختلف جراحی استفاده می شود. در روش فوندوپلیکاسیون، معده به دور بخش پایین مری پیچانده می شود تا به این ترتیب یک دریچه جدید در پایین اسفنکتر تحتانی مری ایجاد شود. علاوه بر این در سال های گذشته ابزارهای جدیدی به بازار معرفی شده که می تواند دور قسمت پایین مری پیچیده شده و عملکردی مشابه اسفنکتر تحتانی مری داشته باشد. به هر حال انتخاب روش درمانی مناسب در این حالت بستگی به شرایط بیمار دارد.

درمان در کودکان
در این حالت از روش های درمانی خاص با توجه به شرایط زیر برای کودکان استفاده می شود:

سن کودک، سطح سلامتی، و سابقه بیماری
میزان شدت بیماری
سطح تحمل کودک در برابر داروها، روش ها، یا درمان های خاص
انتظارات موجود از شرایط بیماری
انتخاب و اولویت های والدین کودک
درمان در طول دوره بارداری
بیش از نیمی از تمام زنان باردار علائمی را از سوزش شدید معده، به خصوص در طول سه ماهه دوم و سوم بارداری گزارش می کنند. سوزش معده که به عنوان سوء هاضمه اسیدی نیز شناخته می شود یک احساس سوزش یا التهاب مری است که در نتیجه رفلاکس اسیدی معده به مری ایجاد می شود.

سوزش معده در حاملگی ممکن است به دلیل ایجاد تغییر در سطوح هورمونی مادر ایجاد شود که این شرایط می تواند بر عضلات سیستم گوارشی و چگونگی هضم غذاهای مختلف تاثیرگذار باشد. هورمون های بارداری می توانند باعث ضعیف شدن اسفنکتر تحتانی مری (دریچه عضلانی بین معده و مری) شوند و به این ترتیب امکان برگشت اسید معده به مری را فراهم نمایند. علاوه بر این، بزرگ شدن رحم می تواند باعث افزایش ازدحام سایر اندام های شکم شود و اسید معده را به سمت بالا هدایت کند. در موارد نادر سنگ صفرا نیز می تواند باعث سوزش معده در طول دوره بارداری شود.

برای کاهش سوزش معده در بارداری بدون وارد شدن آسیب به جنین، همواره لازم است به نکات زیر توجه شود:

در طول روز از چند وعده غذایی کم به جای سه وعده غذایی بزرگ و پر حجم استفاده کنید.
به آرامی غذا بخورید.
از مصرف غذاهای سرخ کردنی، تند یا مواد غذایی غنی شده و هر گونه مواد غذایی دیگری که باعث ضعیف شدن اسفنکتر تحتانی مری می شود و ریسک مواجه شدن با سوزش معده را افزایش می دهد، خودداری کنید.
کمتر در طول مصرف غذا آب بنوشید، زیرا نوشیدن مقدار زیاد آب در زمان غذا خوردن می تواند احتمال رفلاکس اسیدی و سوزش معده را افزایش دهد.
بلافاصله پس از غذا خوردن دراز نکشید.
سعی کنید سر خود را در رختخواب بالاتر از پاهای خود قرار دهید تا به این ترتیب از بالا رفتن اسید معده جلوگیری نمایید.
از پزشک خود درباره داروهای قابل استفاده برای رفع مشکل که خطری را برای جنین به همراه ندارند سوال کنید. گاهی اوقات ممکن است متوجه شوید داروهای به شکل شربت به خاطر ایجاد پوشش بر روی مری اثربخشی بیشتری در مقایسه با سایر داروهایی که به شکل قرص هستند، دارند.
از لباس های گشاد استفاده کنید. پوشیدن لباس های تنگ می تواند سطح فشار به معده و شکم را افزایش دهد.
از یبوست جلوگیری کنید
3 سال پیش در تاریخ 1400/03/11 منتشر شده است.
14,756 بـار بازدید شده
... بیشتر