سبزی پلوی رسمی ویژه شام شب عید نوروز با ترکیب سبزیجات توصیه‌شده توسط استاد فقید نجف دریابندری

49,327 بازدید
بیشتر
Yummy Gastronomy
Yummy Gastronomy
در این قسمت از برنامه ...
در این قسمت از برنامه #یامی_گسترونومی #مهیار روش ساده و مطمئن برای تهیه مهمترین بخش شام شب عید نوروز یعنی سبزی پلو را با ترکیب سبزیجاتی که در گنجینه مکتوب مکتب آشپزی ایرانی توسط استاد فقید نجف دریابندری توصیه شده  تقدیم نموده. تمام جزییات مهم کار بطور کامل و واضح توضیح داده شده تا حتی فردی که تاکنون یک برنج سفید ساده هم تهیه نکرده باشد بتواند در اولین اقدام، بهترین نتیجه ممکن را کسب کند.

لینک به ویدیوی آموزش روش اصیل تهیه زیتون‌پرورده و کال کباب گیلانی:
   • زیتون پرورده اصیل و کال کباب، دو مزه ...
لینک به ویدیوی آموزش تهیه کته در قابلمه استیل:
   • کاملترین آموزش پخت برنج به روش کته در...
ویدیوی آموزش تهیه کته گوجه در قابلمه استیل:
   • کته گوجه لذیذ و دلربای مهیار، محبوب ک...
ویدیوی آموزش تهیه روغن حیوانی با تصفیه کره:
   • کاملترین آموزش تهیه روغن حیوانی اصیل ...
ویدیوی مهم آرسنیک در برنج، و توصیه‌های مراجع جهانی برای روشهای پخت برنج برای کاهش سم آرسنیک:
   • روش کاهش ریسک سرطان ناشی از مصرف برنج...
لینک به ویدیوی راهنمای جامع انتخاب ظروف پخت سالم:
   • راهنما و دلایل انتخاب ظروف پخت و پز ا...
لینک به فهرست پخش (پلی لیست) خوراکهای گیاهی و بدون گوشت:
   • خوراکهای بدون گوشت
لینک به فهرست پخش خوراکهای برنجی:
   • غذاهای برنجی
لینک به فهرست پخش خوراکها و خورش‌های ایرانی:
   • خورش‌ها و خوراک‌های ایرانی
لینک به فهرست پخش غذاهای دریایی:
   • غذاهای دریایی

*** لیست مواد اولیه و مقادیر برای ۴ الی ۶ نفر:
- برنج: ۳ پیمانه (پیمانه استاندارد ۲۵۰ م.ل. = وزن تقریبی هر پیمانه برنج ۱۹۰ گرم)
- سبزی پاک شده و ساطوری شده، ۱۲۵ گرم از هرکدام: شوید، جعفری، گشنیز، و تره.
- شنبلیله تازه: حداکثر ۳ شاخه (یا شنبلیله خشک حداکثر یک قاشق غ.خ.)
! توجه: در صورت استفاده از سبزی خشک، ۱/۵ وزن مقادیر داده شده را یکساعت در آب سرد خیس کرده و پس از تخلیه آب به برنج اضافه بفرمایید. یعنی بجای نیم کیلو سبزی تازه: حدود ۱۰۰ گرم سبزی خشک. البته توصیه می‌شود حتما سعی کنید از سبزی تازه یا حداقل بخش جعفری و گشنیز را از سبزی تازه استفاده کنید.
- سیر سبز: ۳ عدد (یا ۲-۳ کله سیر درسته تازه و یا، ۱ الی ۲ کله سیر خشک)
- روغن یا کره: ۳ قاشق غ.خ. (یا ۶ قاشق صورت تمایل به داشتن ته‌دیگ)
- زعفران ساییده و محلول شده برای تزئین: ۱/۸ قاشق چ.خ. (پودر شده) یا به مقدار دلخواه
- نمک: یک قاشق کاملا سرپر غذاخوری برای هر پیمانه برنج

******* لیست سوالات پرتکرار***********

س: چرا اسفناج نزدید؟ چند استاد در چی‌چی‌گرام گفته اند سبزی پلو بدون مرزه و نعنا اصلا قبول نیست! ما ۲۰ نسل است تهرانی هستیم، تهرانی ها همه یک طور دیگری درست می‌کنند!
ج: در ابتدای ویدیو به وضوح توضیح داده شد که طبق دستور استاد فقید نجف دریابندری این سبزی پلو تهیه شده، و هیچ مرجع و استادی معتبرتر از ایشان نداریم.
س: آیا میشود باقلا سبز / گوشت / فلفل دلمه / رب انار / مایونز / بادمجان / آویشن / پاپریکا /  .... بریزیم؟ بهتر نبود پیازداغ و  زیره و.... هم میریختید؟
ج: شما می‌توانید هر چیزی که در قابلمه جا بشود بریزید و نیاز به پرسیدن سوال از بنده نیست. من حسب تجربه و علاقه خود آنچه صلاح دانستم استفاده نمایم را استفاده کرده و اگر فکر می‌کردم چیزهای دیگری بهتر است افزوده شود حتما در ویدیو اینکار را انجام داده بودم!
س: مادربزرگ ما همیشه قدری سبزی .... هم میزد. آیا شما می‌گویید اشتباه است؟
ج: خیر! خیلی هم کار خوبی می‌فرمودند، هیچ مقام رسمی نگفته که هیچکدام از صدها روش تهیه سبزی پلو، اشتباه و ممنوع است. مهم سلیقه شماست.
س: چرا از روغن زیتون یا دمبه یا واسکازین یا روغن کرچک استفاده نمی‌کنید؟
ج: در مورد این سوالات در این ویدیو توضیحات مناسب تقدیم شده:
   • همه چیز درباره روغن زیتون: روشهای تست...
س: پلوی ایرانی فقط در دیگ مسی خوشمزه می‌شود. چرا شما استفاده نمی‌کنید:
ج: جهت اجتناب از مسموم کردن خانواده عزیز و مهمانان گرامی با سرب. همانطور که در اینجا توضیح داده شده:
   • Post
س: آیا وجود گربه در خانه مشکل بهداشتی ندارد؟
ج: خیر. ایشان از اغلب انسانهای اجتماع ما سالمتر و تمیزتر هستند. اگر همزیستی گربه با انسانها وجود نداشت، احتمالا نسل انسان در قرن گذشته در فراگیری‌های وسیع طاعون، از بین رفته بود.

همه توضیحات ...