اگر کسی با دو برابر سرعت نور حرکت کند، چه اتفاقی می‌افتد؟

Scientia
Scientia
اگر کسی با دو برابر سرعت نور حرکت کند، چه اتفاقی می‌افتد؟شما میتوانید از طریق لینک زیر به چنل یوتیوب ما سابسکرایب کنید ...
اگر کسی با دو برابر سرعت نور حرکت کند، چه اتفاقی می‌افتد؟
شما میتوانید از طریق لینک زیر به چنل یوتیوب ما سابسکرایب کنید
@scientiachannel
یخ فوق یونی چیست؟ : یخ فوق یونی چیست؟
همه چیز درباره کهکشان آندروما : همه چیز درباره کهکشان آندروما
همه چیز درباره مریخ نورد استقامت :‌ همه چیز درباره مریخ نورد استقامت
کشف اولین سیاره در خارج کهکشان راه شیری | M51 : کشف اولین سیاره در خارج کهکشان راه شی...
اسرار کهکشان راه شیری: اسرار کهکشان راه شیری
آیا ارز های دیجیتال به طبیعت آسیبی میزنند؟ : آیا ارز های دیجیتال به طبیعت آسیبی می...
*****
در این ویدئو تلاش میکنیم تا به سوالات زیر پاسخ دهیم:
سرعت نور چیست؟
سرعت نور چقدر است؟
آیا کسی می تواند با سرعت نور حرکت کند؟
آیا می توان باسرعت نور حرکت کرد؟
چگونه می توان با سرعت نور حرکت کرد؟
آیا سرعت نور وجود دارد؟
آیا جرکت با سرعت نور امکان پذیر است؟
*****

محدودیت سرعت جهانی
فعلا یکی از بهترین نظریه‌های فیزیک نظریه نسبیت هستش که توسط آلبرت اینشتین ارائه شده. طبق این نظریه، سرعت نور به‌عنوان محدودیت سرعت جهانی برای هر چیزی که جرم داره، عمل می‌کنه. نسبیت به ما میگه چیزی که جرم دارد، نمی‌تونه از سرعت نور فراتر بروه. برای شتاب دادن به جسمی که جرم داره، باید انرژی اضافه کنیم. هرچقدر بخوایم که جسم سریع‌تر حرکت کند به انرژی بیشتری نیاز خواهیم داشت. طبق معادلات نسبیت، هر چیزی که جرم داشته باشد به مقدار بی‌نهایتی انرژی نیاز داره تا به سرعت نور برسه. اما تمام منابع انرژی که با اونها آشنا هستیم، از جنبه‌هایی محدود هستند. درواقع، جهان حاوی مقدار محدودی انرژی هستش. برای همین، انرژی کافی در جهان وجود ندارد تا چیزی رو که جرم داره، به سرعت نور برسونه.
تاکیون‌ها
این محدودیت سرعت جهانی درمورد هر چیزی که ممکنه اونو جرم معمولی بخونیم، به کار می‌ره. با اینکه ذرات فرضی به اسم تاکیون‌ها با جرمی به اسم «جرم موهومی» وجود داره ولی هیچ مدرکی مبنی‌بر وجود تاکیون‌ها وجود نداره؛ اما طبق نظریه نسبیت، وجود احتمالی اونارو نمیشه رد کرد. اگه تاکیون‌ها وجود داشته باشند، باید سریع‌تر از سرعت نور حرکت کنند. همون‌طور که اجرام دارای جرم معمولی نمی‌تونند با سرعتی بیشتر از سرعت نور حرکت کنند، سرعت تاکیون‌ها هم نمیتونه کمتر از سرعت نور باشه. بعضی از فیزیکدانان بر این باورند که اگه تاکیون‌ها وجود داشته باشند، دائماً در زمان به عقب حرکت می‌کنند. به‌ همین‌ دلیله که اونها توی خیلی از کتاب‌ها و فیلم‌های علمی‌تخیلی با سفر در زمان مرتبط هستند. شاید براتون جالب باشه که ایده‌هایی وجود داره که ممکنه یه روزی از تاکیون‌ها برای ساخت ماشین زمان استفاده شه؛ اما فعلا رؤیایی دست‌نیافتنیه، چون نمیشه تاکیون‌های احتمالی را تشخیص داد.
میان‌برها؟
نزدیک‌ترین ستاره به ما به غیر از خورشید، ۴٫۳۵ سال نوری از ما دوره. بنابراین، با سفر با سرعت نور بیشتر از چهار سال طول می‌کشه تا به اونجا برسیم. این در حالیه که دورترین ستاره‌ای که تا الان شناسایی کردیم، ۲۸ میلیارد سال نوری با ما فاصله دارد. طبق نسبیت امکان وجود کرم‌چاله‌ها وجود داره و کرم‌چاله میان‌بر بین هر دو نقطه در فضا هستن. جالب اینجاست که درحالی‌که یک ستاره ممکنه توی شرایط عادی ۴٫۵ سال نوری از ما دور باشد، ازطریق کرم‌چاله فقط چند ساعت از ما دورتره. اگه کرم‌چاله واقعی وجود داشته باشد، به ما اجازه می‌دهد مسافت‌های طولانی رو توی مدت زمان کوتاهی طی کنیم و به مناطق دوردست جهان برسیم. متأسفانه، مثل تاکیون‌ها، کرم‌چاله‌ها هم کاملاً فرضی هستند.
احتمالات عجیب
اگرچه نمی‌تونیم سریع‌تر از نور سفر کنیم، می‌تونیم تجسم کنیم که انجام این کار چجوریه. با فکر کردن به این شیوه، درگیر «تفکر خلاف واقع» هستیم. ما به این موضوع فکر می‌کنیم که اگه واقعیت به نحوی متفاوت بود، چه اتفاقی می‌افتاد. احتمالات مختلفی وجود دارد که می‌توانیم در نظر بگیریم که هرکدام مجموعه متفاوتی از اصول فیزیکی را دارند. بنابراین، نمی‌تونیم با قطعیت بگییم که اگه می‌تونستیم سریع‌تر از نور حرکت کنیم، چه اتفاقی می‌افتاد. در بهترین حالت، می‌تونیم اون اتفاقات رو حدس بزنیم. شما چی فکر می‌کنید؟ آیا همون‌طور که بعضی از دانشمندان درمورد تاکیون‌ها فکر می‌کنند، شروع به سفر در گذشته خواهیم کرد؟


#speedoflight #lightspeed #light_speed  #light #space

تکنولوژی جدید یعنی واقعی شدن تمام رویاهایی که تا قبل از این فقط یک خیال شیرین بوده. چه باور کنید چه نه، آینده جهان با تکنولوژی‌های جدید دگرگون خواهد شد. همه ما توی دوران بچگی، رویای سفر به مریخ با یک سفینه فضایی رو داشتیم؛ یا اینکه با ضربه یک چوب جادویی همه آرزوهامون رو برآورده کنیم. احتمالا تا چند سال آینده سفر به مریخ امکان‌پذیر خواهد بود. اصلا عجیب نیست که چوب جادویی هم یک روز مارو به همه ارزوهامون برسونه. همیشه مطالعه و تحقیق درباره تکنولوژی هم برای افرادی که در این زمینه فعالیت می‌کنند و هم افراد عادی که به فناوری‌های روز دنیا علاقه دارند، خیلی جذابه. پس با ما همراه باشید. ما تصمیم داریم توی چنل ساینتیا، هر روز شما رو از اتفاقات و نوآوری ها و اکتشافات در حوزه علم و تکنولوژی آگاه کنیم. و حالا با سابسکرایب کردن چنل ساینتیا همیشه دانش و آگاهی خودتون رو به روز کنید و از فناوری های روز در تمامی حوزه ها مطلع بشین و برای دیدن ویدیو های جدیدمون،زنگوله رو هم روشن کنید

همه توضیحات ...